Tunnelmia Helsingistä

Sisäsoudun Finnish Open käytiin Helsingin urheilutalolla 24.2.2014. Kisa oli miesmuistiin suurin osallisjamäärältään. Järjestelyt pro tasoa ja mieletön fiilis. Anso oli panostanut tällä kertaa 4x1000m joukkukisaan, johon alunperin oli ilmoitettu neljä miesjoukkuetta ja naisjoukkue. Yhden miesjoukkueen osallistuminen jouduttiin perumaan sairastumisten vuoksi. Henkilökohtaiseen 2000 metrin kisaan starttasi ainoastaan Antero Rossi M60 sarjaan. Siinä Antero souti hopealle hyvällä ajalla 7:06,1.

Miesten yleisen sarjan kisa oli kovatasoinen, tasainen ja mieleenpainuva. Olympialuokassa ja sisäsoudun SM kisoissa Nesteen Soutajia edustavat Joel Naukkarinen ja Antti Kilpeläinen kävivät seurakaverinsa Theodor Kivistön sekä Hämeenlinnan Soutajien Robert Venin kanssa tasaisen kisan sarjan voitosta. Kärkipaikka vaihtui kisan edetessä usein, ja lopulta Joel puristi voittoon. Joel kertoi ennen kisaa tavoittelevansa alle 6 minuutin aikaa ja sen hän teki, kuten kakkoseksi soutanut Robert ja kolmanneksi tullut Anttikin. Tiedä sitten kuinka kauas pitää tuloslistoja selata, että kärkikolmikko olisi alle kuuteen minuuttiin vetänyt. Theodorin aika 6:02,6 on hatun nostamisen arvoinen. Huimia miehiä.

Suomen ennätyksen naisten avoimessa kiskoi Nesteen Soutajien Eeva Karppinen ajalla 6:55,8. Nesteen Soutajilla on kova draivi päällä. Toisen Suomen ennätyksen soutu miesten 50v sarjassa Oulun Tarmoa edustava urheilun monitaituri Markku Henriksson ajalla 6:36,3.

Kova oli myös miesten 40v sarja, johon oli ilmoittautunut peräti 21 soutajaa, joista lopulta 14 ilmaantui starttiin. Takon Soutajien ”järkäle” Heikki Keskinen oli kova jo Tallinnan tonnilla, ja kova hän oli Helsingissäkin. Jäätävällä suorituksella aika 6:14,2. Toiseksi nousi saman seuran Toni Pyykkö huiman viimeisen neljänneksen kirillä. Toni jerkutti viimeisen 500 meteriä 1:31-1:33 vauhdilla ja nousi neljänneltä sijalta hopealle. 

Naisten joukkuekisassa mukana oli 12 joukkuetta. Kouvolan joukkue lähtiä kapteeninsa Anu Takalan mukaan hakemaan hyvää suoritusta, ajalla ja sijoituksella ei niinkään ollut väliä. Hienosti joukkue suoriutui, ja sijoitus oli lopulta neljäs vain sekunnin päässä pronssista. Joukkueessa soutivat Anu Takalan lisäksi Suvi Pakkala, Marjaana Seppä ja tuore Wattbiken suomenmestari ja SE:n haltija Sanna Karjalainen. Sanna sai komennuksen joukkueeseen sairastuneen Heini Vakkarin tilalle. Suvi oli liekeissä ja veti kovaa vauhtia. Isä Pasi on onnistunut valmennuksessa. Sannan kokemukset sisäsoudusta ovat varsin vähäiset, mutta pyöräilystä saamalla kovuudella hän täytti paikkansa joukkueessa täysin. Tämä taas osoittaa lajien yhteensopivuuden, molemmat palvelee toisiaan. Kapteeni Anu ja koko joukkue oli tyytyväinen suoritukseen. Ylivoimainen  voitto Nesteen Soutajille, Tako oli toinen ja Haämmenlinnan ladun I joukkueelle hienosti pronssia.

Miesten joukkuekisan joukkueiden kokoamien aiheutti päänvaivaa sairastumisten vuoksi. Onneksi ajoissa tiputettiin yksi joukkue pois, jolloin jäi reserviä kolmen joukkueen kasaan saamiseksi. Miesten ykkösjoukkueeseen nostettiin Jari Sorsa sairastuneen Antti Kirjolan tilalle ja  Tero Karppinen sairastuneen Joni Närhen tilalle. Kukaan ei uskaltanut odottaa mitalia joukkueelta, mutta toisin kävi. Joukkue taisteli pronssille. Joukkueen kunkku oli Martti Kirjola, joka veti 1069 metriä 1:27,0/500 m keskivaudilla. Kovempaa ei vetänyt joukkuekisassa kukaan. Kaikki joukkueesta ylittivät odotukset. Joukkueen kokoonpano siis Martti Kirjola, Tero Karppien, Pasi Pakkala ja Jari Sorsa. Voitto meni odotusti Nesteen Soutajille, jossa kaikki vetivät alle 3 minuutin vauhtia. Takon Soutajat hopealle.

Kouvolan 40+ v joukkueessa soutivat Ari Kitunen, Mika Sistonen, Jorma Närhi ja Jussi Aapro. Tasainen joukkue teki odotetun mukaisen suorituksen. 50 + joukkueen kokoonpano muuttui sellaiseksi, ettei siinä kukaan ollut 50+ sarjalainen. Antero Rossi ja Lasse Gruzdaitis olivat 60+ sarjalaisia, pikakomennuksen saanut Esa Kilpeläinen 40+ sarjalainen ja aamukomennuksen saanut Kirsi Ekroos Nyl sarjalainen. Voisi puhua jonkilaisesta yhdistelmäjoukkueesta 😉 Tämäkin joukkue souti tasonsa mukaisesta ja mikä tärkeintä kaikki halukkaat pääsivät osillistumaan, samoin kuin vähemmänkin halukkaat.

Keravan Urhelijoilla oli kova panostus kisoihin, Takon Soutajat ja Nesteen Soutajat kovia. Edessä on vielä Imatran 500 m ja 10 km SM kisat sekä Keravan ergomaraton. Sitten siirrytäänkin jo vesille. Mielenkiintoinen avovesikausi edessä. Onnittelut mitalisteille ja muillekin osallistujille ja erityiskiitos Finnrowingin väelle kisoijen järjestämisestä!