Kouvolan Soutajille neljästä startista kolme voittoa ja yksi kolmossija Jyväskylässä

Hotelli Alban edustalla hyvissä olosuhteissa ja puitteissa käydyt kirkkovenesoudun SM kilpailut onnistuivat järjestelyiltään hyvin. Kilpailuviikonloppu piti sisällään neljä eri starttia, lauantaina 9.6. soudettiin naisten ja miesten kirkkovenejoukkueiden mestaruuksista, sekä uuden kisamuodon pienvenevistin. Sunnuntaina 10.6. käytiin sekasarjan kirkkovenejoukkueiden mestaruuskisa. 21 kilometrin rata koostui neljästä 5,25 kilometrin kierroksesta.

Kouvolan Soutajat passitti joukkueen joka starttiin. Ensimmäinen kisa käytiin naisten joukkueiden välillä, jossa ennakkosuosikki Ikaalisten Soutajat souti ylivoimaiseen voittoon. Hopealle Joutele Helsingistä ja pronssille Kouvolan Soutajat. Kisat järjestäneen seuran Vihtavuoren Pamauksen joukkue oli neljäs.

Miesten kisaan Kouvolan valmennusjohto oli taktikoinut kokoonpanoa nimetessään siten, että myöhemmin illansuussa käytyyn pienveneviestiin säästeltiin tuoreita soutajia, lisäksi sunnuntain sekasarjan startti vaati raikasta voimaa. Riskillä laadittu taktiikka joukkueen kokoonpanon osaltakin onnistui täydellisesti, Kouvola johti kisaa koko ajan, ja voitto tuli yli 20 sekunnin erolla tamperelaiseen Takon Soutajiin. Kouvolan joukkueesta puuttui viisi avauskokoonpanon miestä, tämä nostaa mestaruuden arvoa sekä osoittaa Kouvolan joukkueen kovan tason laajalla rintamalla. Kolmas oli Sulkavan Urheilijat ja neljäs Vihtavuoren Pamaus.

Pienveneviesti kisattiin ensimmäisen kerran ja se on perustettu tuomaan uutta virkistystä puuvenesoutukisoihin. Kisalla ei ollut vielä tänä vuonna SM arvoa. Yhden osuuden pituus oli 2,1 kilometriä ja kisan avasi naisten yksinsoutu, jonka nopein oli anjalankoskelaislähtöinen, nykyisin Helsinkiläistä SMARK soutuseuraa edustava Marika Laaksonen. Toisena vaihtoon taisteli Kouvolan Kirsi Ekroos, joka avasi soutukautensa kisastartissa, ero SMARK:n joukkueeseen noin 47 sekuntia. Toisena starttasivat parisoutajat, jossa Kouvolan Reijo Niemenmaa ja Mikko Hölsä tekivät kovimman osuusajan ja nostivat Kouvolan 21 sekunnin päähän Smarkin joukkueesta. Kouvolan kolmannen osuuden yksinsoutuosuuden viestinviejä Jari Sorsa nosti joukkueen ratkaisevan tuntuisesti johtoon, jonka johdon vuorosoutuosuudella Ari Mikkelä ja Arto Toivanen pitivät turvallisen tuntuisena. Viidennellä yksinsoutuosuudella kovakuntoinen Joni Närhi piti toiseksi nousseen Virtain Urheilijoiden Jari Kuhnon kaukana ja viimeisellä osuudella sekasarjan parisoutuosuudella Anu Takala ja Mika Sistonen pääsivät tyylittelemään yli minuutin erolla voittoon ennen Virtain Urheilijoita. Kolmanneksi sijoittui alussa hallinnut Smarkin joukkue. Viesti onnistui hyvin ja saavutti tavoitteensa virkistävänä uudistuksena.

Sunnuntaina oli vuorossa sekasarjan joukkueiden SM lähtö. Keskimatkalla se on viime vuosina ollut osallistujamäärältään suurin lähtö ja sitä se oli tänäkin vuonna. Kilpailusta oli odotettavissa tasainen ja mitaleille oli tyrkyllä monta joukkuetta ennakkospekulaatioissa. Kisasta lopulta muodostuikin melkoinen trilleri väliaikalähdöksi.

Kovinta vauhtia avauskierroksella piti hienoinen ennakkosuosikki Takon Soutajat. Joukkue oli repinyt toisena tulleeseen Kouvolaan 15 sekunnin eron, kolmantena väliaikapisteelle souti Evijärven urheilijat. Toisella kierroksella Tampereen ja Kouvolan vauhti tasoittui ja Kouvola oli 13,2 sekuntia perässä. Edelleen kolmantena souti Evijärvi, jonka ero kärkikaksikkoon oli sen verran iso että voittotaistelu oli kahden kauppa. Loput joukkueet sijoista 4-7 olivat hyvin pienillä eroilla. Kolmannella kierroksella tapahtui kummia, Kouvola otti takakäännöksessä kaksi minuuttia aikaisemmin lähteneen Vihtavuoren Pamauksen joukkueen kiinni ja Vihtavuori kotiyleisön riemuksi onnistui kiihdyttämään vauhtiaan siten että se pystyi roikkumaan Kouvolan peesissä. Kouvola oli kolmannen kierroksen jälkeen puristanut tamperelaisten johdon kolmeen sekuntiin. Kouvolan vanavedessä tullut vihtavuori nosti sijoitustaan kohisten kohti pronssitaistelua, ja oli noin 40 sekuntia kolmantena soutanutta Evijärveä perässä.

Viimeisellä kierroksella Kouvolan kivenkova joukkue puristi voittoon kuuden sekunnin erolla Takon Soutajiin. Sitkeästi Kouvolaa maaliin asti peesannut Vihtavuori jäi lopulta neljänneksi 0,1 sekunnin erolla Evijärveen.

Seuraava koitos soutajilla on Sulkavan Suursouduissa, johon Kouvolan Soutajat osallistuvat laajalla rintamalla.