Salpasoutujen voitto Kouvolan Soutajien miehille

Kouvolan Soutajien miesjoukkue otti kisatuntumaa ensi viikonlopun SM -kisoja varten Luumäen Kivijärvellä käydyissä Salpasouduissa. Miesten joukkue voitti kilpailun, jonka matkana oli 14 kilometriä (2x7km).

Veneet lähtöviivalla. Kuva: Hotelli Salpa.
Yhden poijun käännös ja kilpailun puoliväli Hotelli Salpan rannassa. Tästä lähdettiin kuromaan eroa Voiton Soutajiin. Kuva: Hotelli Salpa.

Alkuasetelmissa voitosta lähdettiin kamppailemaan kisajärjestäjien Voiton Soutajien kanssa. Ensimmäisellä kierroksella Kouvolan Soutajat otti vetovastuun ja Voiton Soutajat tuli vanavedessä iskuetäisyydellä aina kääntöpoijulle saakka. Yhden poijun käännöksen jälkeen, lähdettäessä viimeiselle kierrokselle, Kouvola teki veneen mitan eron luumäkeläisiin ja tuli lopulta kierroksen jälkeen selkeänä voittajana maaliin. Toisena kilpailussa Voiton Soutajien miesjoukkue, kolmantena Mikkelin Airoteam.

Salpasoutujen 28.8.21 tulokset, miehet:

  1. Kouvolan Soutajat 56.13 (väliaika 7 km 27.52)
  2. Voiton Soutajat 56.48 (väliaika 7 km 27.56)
  3. Airoteam, Mikkeli 1,00.39 (väliaika 7 km 29.25)
Miehet lähtötunnelmissa Kivijärvellä. Kuva: Taina Heiskanen.
Kouvolan Soutajien miesjoukkueessa soutivat (vasemmalta oikealle) Joni Närhi, Mikko Joenpolvi, Viljami Pätäri, Jussi Aapro, Panu Eerola, Jorma Närhi, Arto Toivanen, Mika Sistonen, Juha Perätalo, Jari Sorsa, Simo Lapatto, Tomi Silvonen, Mikko Hölsä ja Janne Kukkonen. Perämiehenä Veikko Nyyssönen (edessä). Kuva: Anu Takala.