Puuvenesoudun kisakausi päätettiin 3 SM -kultaan Jyväskylässä

Puuvenesoudun kisakausi päätettiin 11.-12.9. Jyväskylässä kirkkoveneiden keskimatkan SM -kilpailuihin sekä pienveneviestiin, joka oli ensimmäistä kertaa SM -arvoinen kilpailu. Kisapaikkana toimi hotelli Alba Jyväsjärven rannalla. Sää suosi soutajia molempina kisapäivinä, tuuli oli heikkoa ja sateelta vältyttiin. Kouvolasta kisoihin lähetettiin naisten ja miesten kirkkovenejoukkueet sekä sekajoukkue. Viestikilpailuun kasattiin parhaat pienveneilijät Kouvolasta.

Lauantaiaamuna klo 10 naisten kirkkoveneet aloittivat kilpailupäivän. Kisassa soudettiin neljästi n. 6,25 km mittainen lenkki, ja matkaksi kertyi vähän vajaa 25 kilometriä. Kouvolan naisjoukkueeseen saatiin viime hetkillä kaksi vahvistusta Kouvolan Melojista, Anni Saarinen ja Elsa Sorvo. Kouvolan naiset starttasivat väliaikalähdössä kolmantena, kaksi minuuttia Vipan naisten perässä. Kilpailu oli Kouvolan naisille raskas. Loppusijoitus kisassa oli viides ajalla 1:54:32. Kisan voittoaika oli 1:50:07, josta vastasi Mikkelin Soutajien naisjoukkue. Kouvolan naiset jäivät neljänneksi sijoittuneesta Takon Soutajien veneestä n. 15 sekuntia. Kouvolan Soutajien naisjoukkueessa soutivat Anu Takala, Iida Niemi, Heidi Pakkanen, Laila Niilo-Rämä, Tiina Korpela, Pinja Kilpeläinen, Sini Hyvärinen, Kirsi Korpijärvi, Kirsi Katajainen, Tuija Kilpeläinen, Johanna Kilpeläinen, Anni Saarinen, Elsa Sorvo, Pirkko Pennala. Perämiehenä toimi Mika Sistonen.

Kouvolan miesjoukkue jatkoi vahvoja otteitaan miesten kirkkoveneiden kilpailussa, joka käytiin lauantaina iltapäivällä. Miehet voittivat SM -kultaa ajalla 1:40:31. Eroa toiseksi tulleeseen Virrat/Ikaalinen -joukkueeseen oli 1 minuutti ja 20 sekuntia. Kouvolan miesten kirkkovenejoukkuetta voi tituleerata kisakauden menestyksen perusteella Suomen parhaaksi. Jyväskylässä miesjoukkueessa soutivat Mika Sistonen, Janne Kukkonen, Mikko Joenpolvi, Mikko Hölsä, Joni Närhi, Tomi Silvonen, Arto Toivanen, Panu Eerola, Viljami Pätäri, Simo Lapatto, Esa Kilpeläinen, Jussi Aapro, Mikko Seppä, Juha Perätalo. Perämiehenä miesten joukkueessa Veikko Nyyssönen.

Kouvolan miehiä palkintojen jakojen jälkeen.
Naiset keskimatkan kilpailussa tositoimissa.

Kisapäivän kruunasi lauantai-iltana käyty pienveneviesti. Kouvolan joukkueeseen oli kasattu seuran parhaat pienvenesoutajat. Viestissä soudettiin kuusi n. 2 km pituista osuutta, jotka lähtivät Ylistönsillan alta Jyväsjärvelle ja kiertivät poijun sekä suihkulähteen. Kouvolan Soutajat onnistuivat reittivalinnoissa nappiin, yhtään ylimääräistä metriä ei varmasti soudettu. Kouvolan osalta viestin aloitti naisten yksinsoudussa Kirsi Ekroos, joka tuli osuudeltaan kolmantena vaihtoon. Kirsi lähetti matkaan parisoutukaksikon Mikko Hölsän ja Viljami Pätärin, jotka soutivat koko viestikilpailussa nopeimman osuuden ajalla 0:08:07. Kolmannelle osuudelle M60 -sarjassa lähetettiin Jari Sorsa, joka piti vakuuttavasti Kouvolan johtoaseman ja lähetti neljännelle osuudelle vuorosoutuparin Panu Eerolan ja Arto Toivasen. Viidennellä osuudella päivänsankari Joni Närhi teki jälleen eroa muihin ja Jonin yksikköosuuden aika oli päivän kolmanneksi nopein, 0:08:36. Ankkurina toimineet Anu Takala ja Mika Sistonen tyylittelivät viimeisellä osuudella Kouvolan Soutajat maaliin voittajina. Loppuaika viestijoukkueella oli 0:54:56. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Sulkavan Urheilijoihin 1 minuutti ja 47 sekuntia.

Kouvolan viestijoukkue kokonaisuudessaan. Edessä Kirsi Ekroos (vasemmalla) ja Anu Takala. Takarivissä (vasemmalta oikealle) Jari Sorsa, Panu Eerola, Arto Toivanen, Mika Sistonen, Viljami Pätäri, Mikko Hölsä ja Joni Närhi.

Sunnuntaina kisakausi päättyi sekajoukkueiden SM -lähtöön. Kuvaaja: Mari Ruokonen.

Sunnuntaina puuveneiden kisakausi sai arvoisensa päätöksen Kouvolan kirkkovenejoukkueen ottaessa SM -kultaa sekajoukkueiden välisessä taistossa. Ennakkoon kultasijasta odotettiin tiukempaa taistelua, mutta Kouvolan joukkue näyttäytyi ylivoimaisena. Sekajoukkueeseen saatiin neljä ”tuoretta” naista, muilla soutajilla oli takanaan ainakin yksi lähtö Jyväskylän kisaviikonloppuna. Kouvolan Soutajien joukkue aloitti ensimmäisen kierroksen vahvasti, kuten etukäteen oli suunniteltu. Ensimmäisellä kierroksella ei säästelty ja se takasi johtoaseman. Kouvolan joukkue kuroi lopulta eroa muihin joukkueesiin liki 2 minuuttia. Perämies Veikko Nyyssönen teki hienoa työtä käännöksissä, ja käännöksiä kehuttiin kisojen parhaiksi. Kouvolan sekajoukkueen loppuaika oli 1:42:08,07. Toisena Virrat/Ikaalinen (ero +0:01:43,0) ja kolmantena Mikkelin Soutajat (ero +0:02:29,4).

Kouvolan Soutajien sekajoukkue. Alarivi vasemmalta oikealle: Veikko Nyyssönen (pm), Kirsi Korpijärvi, Niina Virtanen, Heidi Pakkanen, Iida Niemi, Katariina Korniloff. Ylärivi vasemmalta oikealle: Ulla Yrjölä, Joni Närhi, Mikko Hölsä, Taina Heiskanen, Janne Kukkonen, Tomi Silvonen, Mika Sistonen, Jari Sorsa, Panu Eerola.