ALFA 2015

Kouvolan kova nelikko Joel Naukkarinen, ANtti Kilpeläinen, Martti Kirjola ja Antti Kirjola osallistuivat Viron Tallinnassa kovatasoiseen sisäsoutukilpailuun. Nelikko raivasi tiensä 16 soutajan finaaliin, johon pääsäkseen piti alkuerissä soutaa 1000 metrin matka alle kolmeen minuuttiin. Antti Kilpeläinen oli karsintojen nopein. 

Finaalissa Joel Naukkarinen taisteli kisan voistosta virolaisen Tonu Endreksonin kanssa. Joel oli alkukiihdytyksen jälkeen viisi metriä virolaisen perässä, ja ero säilyi samankaltaisena loppuun asti. Eroa maalissa 0,9 sekuntia. Joelin soutama aika 2.44,1 on uusi Suomen ennätys. Sisäsoutulegenda Klaus Geigerin vuonna 1998 soutama SE parani 0,2 sekuntia. Joel souti aikaisemmin talvella myös 500 metrin SE:n.

Huikean soudun teki koko nelikko. Antti Kilpeläinen kävi kovan pronssitaiston virolaisen Allar Rajan kanssa. Lopulta Allar voitti pronssin 0,3 sekunnin erolla Anttiin. Antin aika oli 2:46,8. Ei ole montaa heppua Suomessa tonnia kovempaa soutanut.

Martti Kirjola oli seitsemäs ajalla 2:50,4 ja Antti Kirjola 14. ajalla 2:56,5. Virossa ”kasvattajaseuraansa” Kouvolan Soutajia edustaneet kaverit vaihtavat ensi viikonlopuksi Nesteen Soutajien paidat päälle sisäsoudun SM kilpailuihin. Antin ja Joelin tavoin myös Kirjolan veljekset ovat siirtyneet vesille kilpailemaan olympialuokkaan ja ovat nelikko on saman valmennuksen alaisuudessa. Kaverukset edustavat Nesteen Soutajia olympialuokassa ja sisäsoudun SM kisoissa.

M 45 luokassa Mikkelin Soutajien Jari Liimatta oli toinen ajalla 3:05,4. Kouvolan Soutajien Veikko Niemi oli kahdeksas ajalla 3.16,4. Takon Soutajine Anniina Potkonen oli toinen N19 sarjassa ajalla 3.25,0. Aika lienee sarjan SE.

Ensi viikonlopun SM kisoihin Kouvolan Soutajista osallistuu 4×1000 metrin joukkuekisaan kaksi naisten ja kaksi naisten joukkuetta.