Mahtava kirkkiskauden SM-avaus Tampereen Pyhäjärvellä 8. – 9.6.

Takon Soutajat aloittivat SM-kauden järjestämällä hyvissä puitteissa keskimatkan kilpailut perinteisellä Pirkan soudun reitillä. Joukkueemme menestyivät hienosti ehkä kaikkien aikojen tiukimmissa yhteislähdöissä ainakin miesten ja sekarin lähdöissä. Lauantain helteessä naiset tyylittelivät Mika perämiehenään hopeaa hienolla tekniikalla Ikaalisten jälkeen perässään ennen niin vaikeasti voitettava Joutele. Miehet johtivat Veikko perämiehenä lähdöstä maaliin ja ottivat uuvuttavassa loppukirissä kultaa neljän sekunnin erolla ennen Ikaalisten Soutajien/Virtain Urheilijoiden yhdistelmäjoukkuetta. Kolmantena maaliin tuli Tako vain kaksi sekuntia hopeasta.

Kisat kruunasi sunnuntain sekarilähtö, jossa lähes kaikki jo lauantaina äärirajoille joutuneet soutusankarimme yrittivät loppusuoran viimeisillä kilometreillä pusertaa ohi vahvan Mikkelin, joka ei lauantaina osallistunut miesten ja naisten lähtöihin. Huimalla yrityksellä tavoitimme Mikkeliä metri metriltä, mutta matka loppui kesken – maalissa vain yksi sekunti erotti meidät kaiken tuskan poistavasta voitosta. Veikko perämiehenä taktisesti onnistuneine ratkaisuineen soi meille mahdollisuuden taistella voitosta tässäkin lähdössä.

Oman mausteensa onnistuneisiin kisoihin antoivat reilu tuuli aaltoineen ja sekarikisassa välillä ärräpäitä aiheuttaneet tunkeilevat peesiin ajot, joiden sääntöjenmukaisuutta tuomaritkin joutuivat tutkimaan.

Isot kiitokset Tampere, Tako ja kanssakilpailijat sekä tietysti Anu ja Mika!

Lauantain lähdöt ja tulokset

Sunnuntain lähtö ja tulokset