Kouvolan Soutajille kirkkoveneiden pikamatkoilta 4 SM -kultaa ja 2 SM -pronssia

4.-5.9. Tanhuvaaran urheiluopistolla kisattiin kirkkoveneiden pikamatkojen suomenmestaruuksista 2000 metrin ja 10 kilometrin matkoilla. Olosuhteet molempina kisapäivinä olivat tuuliset, ja Tanhuvaaran Suurjärvellä nähtiin kohtalaisen isoa aallokkoakin. 2000 metrin kisa soudettiin myötätuuleen. Kympillä puolestaan soudettiin kahdesti viiden kilometrin lenkki, jossa oli sekä rankka vastatuuliosuus että myötätuulta. Kouvolan Soutajat lähetti Tanhuvaaran SM -kisoihin naisjoukkueen, miesjoukkueen ja kaksi sekajoukkuetta. Joukkueiden kasaamisessa tehtiin iso työ, ja Kouvolan Soutajat oli ainut seura, jolla oli asettaa kaksi sekajoukkuetta lähtöviivalle. Tämä kertoo vahvasta seuratyöstä, jota Kouvolan Soutajissa tehdään. Kilpailut järjestettiin väliaikalähtöinä.

Lauantaina kisattiin naisten ja miesten 2000 metrin ja 10 kilometrin lähdöt. Mikkelin Soutajien naisjoukkue dominoi kisoja ja voitti ylivoimaisesti molemmat lähdöt. Seuran puheenjohtaja Anu Takala teki ison työn Kouvolan naisten joukkueen kasaamisessa. Sairastumisten myötä osa ”vakiokalustoon” kuuluvista naissoutajista joutui jättäytymään kisoista. Naisten joukkue saatiin kuin saatiinkin kasaan ja joukkue suoriutui yliodotusten. Kouvolan naisjoukkue sijoittui hienosti pronssille molemmilla matkoilla. Naisten veneessä oli yhdistelmä kokeneita soutajia ja ensikertalaisia, uusia tulokkaita. Perämiehenä naisia luotsasi Mika Sistonen, jolta saatiin tiukkaa kannustusta. Kouvolan naisten joukkueessa soutivat Anu Takala, Kirsi Ekroos, Niina Virtanen, Laila Niilo-Rämä, Sini Hyvärinen, Kirsi Korpijärvi, Ulla Yrjölä, Tiina Korpela, Iida Niemi, Mirva Hilander, Maija Hintsanen, Johanna Kilpeläinen, Taina Heiskanen sekä Tuija Kilpeläinen.

Kouvolan miesten ylivoima oli odotettua molemmilla matkoilla, ja joukkue lähti selkeänä ennakkosuosikkina molempiin startteihin. Miesjoukkueenkaan kasaamisessa ei täysin vältytty haasteilta, mutta korvaavat miehet saatiin joukkueeseen. Kouvolan miehet voittivat kultaa 2000 metrillä ja 10 kilometrillä. Virtain Urheilijat haastoivat Kouvolaa kympillä ja Sulkavan miesjoukkue puolestaan 2000 metrillä. Kouvolan miesten joukkueen perämiehenä toimi Veikko Nyyssönen, jota voisi tituleerata Suomen parhaimmaksi lajissaan. Kouvolan Soutajien miesjoukkueessa soutivat Janne Kukkonen, Antti Lehtonen, Viljami Pätäri, Mika Sistonen, Jukka Toivanen, Mikko Hölsä, Jari Sorsa, Mikko Joenpolvi, Arto Toivanen, Panu Eerola, Joni Närhi, Jussi Aapro, Tomi Silvonen ja Esa Kilpeläinen.

Kouvolan Soutajia Suurjärven edustalla ensimmäisen kisapäivän jälkeen.

Sunnuntaina kisattiin sekajoukkueiden 2000 metrin ja 10 kilometrin mestaruuksista. Kouvola asetti kisoihin kaksi sekajoukkuetta eli 28 soutajaa (lopulta soudettiin 27:llä). Tällaiseen harva soutuseura enää Suomessa pystyy. Kisat alkoivat sunnuntaiaamuna klo 9:30. Ennen ensimmäistä starttia koettiin pieni jännitysmomentti, kun ykkösjoukkueen veneessä eli Loistossa muutama hankain veteli viimeisiään ja oli napsahtaa poikki. Onneksi mukana oli Juha Perätalo, joka hoiti hitsaajan hommat (ja souti myös kakkosjoukkueessa). Lopulta ykkösjoukkue pääsi kisaamaan ehjillä hankaimilla ja voitti ylivoimaisesti molemmat päivän lähdöt Veikko Nyyssönen perämiehenään. Ennakkoasetelmissa oli odotettavissa kuitenkin tiukkaa kilpailua mm. Mikkelin Soutajia ja Virtain Urheilijoiden/Ikaalisten Soutajien yhteisjoukkuetta vastaan. Kouvolan Soutajien valmennusvastaava Mika Sistonen kommentoi jälkikäteen, että veneen painatuksessa ja kisataktiikassa onnistuttiin erinomaisesti. Kouvolan kakkosjoukkue joutui kisaamaan yhden naissoutajan vajeella, mutta joukkue taisteli hienosti molemmilla matkoilla kerryttäen seurapisteitä Kouvolaan. Kouvolan kakkosjoukkueen perämiehenä toimi Jorma Närhi.

Sekajoukkue 1:ssä soutivat (2000m) Janne Kukkonen, Antti Lehtonen, Niina Virtanen, Anu Takala, Kirsi Ekroos, Kirsi Korpijärvi, Maija Hintsanen, Mirva Hilander, Iida Niemi, Mika Sistonen, Joni Närhi, Panu Eerola, Viljami Pätäri ja Mikko Hölsä.

Sekajoukkue 2:ssa soutivat (2000m) Jari Sorsa, Arto Toivanen, Laila Niilo-Rämä, Sini Hyvärinen, Kirsi Katajainen, Taina Heiskanen, Tuija Kilpeläinen, Tomi Silvonen, Mikko Joenpolvi, Juha Perätalo, Jussi Aapro, Mikko Seppä ja Tiina Korpela.

Sekajoukkue 1:ssä soutivat (10 km) Janne Kukkonen, Antti Lehtonen, Niina Virtanen, Anu Takala, Kirsi Ekroos, Kirsi Korpijärvi, Maija Hintsanen, Taina Heiskanen, Iida Niemi, Mika Sistonen, Joni Närhi, Panu Eerola, Viljami Pätäri ja Mikko Hölsä.

Sekajoukkue 2:ssa soutivat (10 km) Jari Sorsa, Arto Toivanen, Laila Niilo-Rämä, Sini Hyvärinen, Kirsi Katajainen, Mirva Hilander, Tuija Kilpeläinen, Tomi Silvonen, Mikko Joenpolvi, Juha Perätalo, Jussi Aapro, Mikko Seppä ja Tiina Korpela.

Tulokset:

Naisten 2000m Aika
1. Mikkelin Soutajat 7,26,2
2. Ikaalisten Soutajat 7,36,3
3. Kouvolan Soutajat 7,38,4
4. Takon Soutajat 7,39,4
5. Keravan Urheilijat/ Joutele 7,44,8
6. Sulkavan Urheilijat-41 7,46,0
Miesten 2000m Aika
1. Kouvolan Soutajat 6,53,2
2. SU-41 6,58,8
3. Takon Soutajat 7,01,8
4. Virtain Urheilijat 7,02,7
Naisten 10 km Aika
1. Mikkelin Soutajat 45,23,1
2. Ikaalisten Soutajat 46,42,1
3. Kouvolan Soutajat 46,47,1
4. Takon Soutajat 46,48,2
5. Keravan Urheilijat/ Joutele 47,55,0
6. Sulkavan Urheilijat-41 48,23,5
Miesten 10 km Aika
1. Kouvolan Soutajat 40,31,1
2. Virtain Urheilijat 40,56,5
3. Takon Soutajat 41,18,8
4. SU-41/Savonlinnan soutajat 41,48,4
Sekajoukkue 2000mAika
1. Kouvolan Soutajat17,05,3
2. Virtain Urheilijat/Ikaalisten Soutajat7,11,3
3. SU-417,13,6
4. Takon Soutajat7,17,4
5. Mikkelin Soutajat7,20,3
6. Keravan Urheilijat/Joutele7,23,6
7. Kouvolan Soutajat27,34,8
Sekajoukkue 10 km
1. Kouvolan Soutajat141,40,5
2. Virtain Urheilijat/Ikaalisten Soutajat42,15,8
3. Mikkelin Soutajat42,38,2
4. SU-4142,39,4
5. Takon Soutajat43,02,3
6. Keravan Urheilijat/Joutele44,21,5
7. Kouvolan Soutajat245,14,1