Jokisoutajat pärjäsivät Virroilla

Virroilla käytiin 10.-11.8 pienvenekilpailut 1000 m ja 10 km suomenmestaruuksista. Kouvolan Soutajat osallistui kilpailuihin kovatasoisella ryhmällä ja tuloksena kasa SM-mitaleja.
 
1000 metrin miesten kovatasoisessa yleisessä sarjassa Kouvolan Joni Närhi kamppaili neljänneksi. Kaksi sekuntia erotti mitalista, mutta taakse jäi vuosien sarjaa hallinnut Jari Kuhno. Voiton vei Evijärven Urheilijoiden Riku Lehto ylivoimaisesti. Toisena Oulun Kilpa-Veljien Heikki Karjaluoto ja kolmantena Takon Perttu Kivimäki. 10 kilometrillä Närhi kamppaili niin ikään neljänneksi ja mestaruuteen souti Heikki Karjaluoto.
 
40-vuotiaiden miesten sprintissä seuraa edusti pienvenesoudussa debytoiva Tero Karppinen yhdeksäntenä. 10 kilometrillä Karppinen sijoittui tasaisella soudulla kahdeksanneksi. Nykyään pyöräilijänä paremmin tunnettu Hannu Liekola souti seuralle kyseisellä matkalla pronssin Juha-Matti Valkaman ja Paavo Salosen jälkeen.
Miesten 50-vuotiaiden mitaleista taistelivat Reijo Niemenmaa Parkanosta sekä Jukka Närhi. Sijoina neljäs ja viides molemmilta matkoilta. Mikko Lahti hallitsi tätä sarjaa. Iitin Soutajien Kari Tuukkanen souti sen sijaan kilometrillä kahdeksanneksi.
60-vuotiaiden sprintissä Veikko Nyyssönen souti hyvällä soudulla seitsemänneksi ja Erkki Arposen sijoitus oli 13. Arposen 10 km:n sijoitus oli yhdeksäs. Parisoudun sprintissä miehet yhdistivät voimansa ja soutivat kahdeksanneksi.
 
Naisten yleisessä sarjassa mestaruus meni aikaisempien vuosien tavoin Hanna Tuomiselle molemmilla matkoilla. Naisten sprintin 40v.-sarjassa Iitin Soutajien Johanna Sovijärvi souti viidenneksi ja Kouvolan Leila Perkka seitsemänneksi. Riitta von Bach souti hienosti pronssia 10 kilometrillä 50-vuotiaissa naisissa.
 
Vuorosoutua hallitsivat Kouvolan Soutajat: miehissä Antti ja Martti Kirjola ottivat mestaruuden vakuuttavasti molemmilla matkoilla ja naisissa soutupari Kirsi Ekroos-Johanna Kilpeläinen voittivat spintin suomenmestaruuden.

Parisoudun sprintissä miesten osalta soutupari Joni Närhi-Juho Lahikainen tulivat viidenneksi. Jari Kuhno ja Jouko Vaali pitivät vauhtia kyseisessä sarjassa. Neljäkymppisissä Reijo Niemenmaa ja Mika Sistonen tulivat kuudenneksi ja Tero Karppinen ja Esa Kilpeläinen kahdeksanneksi. 50-vuotiaissa Jukka Närhi ja Jari Sorsa ottivat jaettua pronssia Keravan Urheilijoiden Jukka Varrion ja Pentti Soinin kanssa.
50-vuotiaiden 10 kilometrillä hopealle soutivat hienosti Jorma Närhi ja Jari Sorsa.
 
Naisten parisoudussa napattiin mitali Kouvolaan: Kirsi Ekroos ja Anu Takala soutivat hopealle spintissä.
 
Yleisessä sekaparisoudussa Kirsi Ekroos ja Juho Lahikainen sijoittuivat viidensiksi molemmilla matkoilla.
 
Sekaparisoudun 40-vuotiaiden kilometrillä kovakuntoiset Anu Takala ja Mika Sistonen soutivat mestaruuteen kolmen sekunnin erolla seuraavaan pariin. Esa ja Johanna Kilpeläinen jäivät niukasti pronssista,mutta jättivät taakseen monta hyvää paria. Kympillä Takala-Sistonen joutuivat taipumaan hopealle Mikkelin parin Jouni Kakkonen-Tarja Väisänen jälkeen. Iitin Soutajien pari Johanna Sovijärvi-Kari Tuukkanen soutivat kilometrillä seitsemänsiksi ja kympillä viidenneksi.
 
50-vuotiaiden sekaparisoutuun kouvolalaisväriä toivat Arto Alajääski ja Anita Harju: viides sija 1000 metrillä ja pronssia 10 kilometrillä.
 
Seuraavana Kouvolan Soutajat lähtee taistelemaan suomenmestaruuksista 24-25.8 Sulkavalle, jossa kisataan kirkkoveneiden pikamatkoilla 2000 metrillä ja 10 kilometrillä.
 
1000 metrin tulokset: http://www.virtainurheilijat.fi/assets/files/SM-SOUDUT%2010082013%20SPRINTTI%20tulokset.pdf
 
10 km:n tulokset: http://www.virtainurheilijat.fi/assets/files/SM-SOUDUT%2011082013%2010km%20tulokset.pdf